2021 was een hectisch en anders jaar. We waren in staat om weer tal van activiteiten van ons leven op te pakken die eerder natuurlijks enkele maanden stil hadden gelegen. We hebben vriendschappen, banen en hobby’s weer hervat, en in zekere zin zijn we teruggekeerd naar het leven dat we vroeger hadden.  En dat was ook nodig. Maar eenmaal terug in dit levensritme missen we ook die slow life-stijl die we een tijdje hebben moeten ervaren.

Misschien is 2022 een goed moment om terug te keren naar deze ontspannen en rustigere levensstijl, die soms zo nodig is om weer even helemaal tot uzelf te komen. Residential Resort Cumbre del Sol is ideaal als het om die filosofie gaat. De drukte van de werkende wereld vindt u buiten het resort, terwijl binnen het slowlife de klokt slaat.

Een van de pijlers van deze levensstijl is lezen. Het verenigt alle kenmerken van slowlife: tijd voor uzelf, rust, stilte, concentratie… Zou u van lezen een van uw goede voornemens voor 2022 maken? Wij twijfelen niet!

Cumbre del Sol: een paradijs voor lezers

Filmscènes waarin de hoofdpersoon op een ligstoel op haar terras een goed boek ligt te lezen, ziet u vaak voorbijkomen. Hoe vaak heeft u dit zich zo voorgesteld? Bij VAPF hebben we dit ideaal altijd al willen verwezenlijken, en we kunnen wel stellen dat we ons doel bereikt hebben!

Want het Residential Resort Cumbre del Sol is een paradijs dat best vergelijkbaar is met dat van de meest exclusieve films. Stelt u zich voor dat u op uw terras, met de ideale temperatuur en de Middellandse Zee op de achtergrond, verzonken bent in de bladzijden van een boek. Dat is nog eens slowlife!

Lectuur en lokale schrijvers

Weet u niet waar u moet beginnen? Meer leren over de plaatselijke cultuur is natuurlijk altijd een goed idee. Daarom stellen wij u enkele boeken en auteurs voor die u zeker zullen bevallen.

Miguel Hernández is een van de belangrijkste Spaanse auteurs en toneelschrijvers van de 20e eeuw. Hernández werd geboren in Orihuela en heeft bij het schrijven altijd aan zijn afkomst gedacht. Het hoofdthema van zijn gedichten was het landschap en de bevolking van de Middellandse-Zeekust, waarbij de zee zelf, de rivier de Segura en de steden Valencia, Alicante en Murcia eruit sprongen. Als u voor een van zijn werken kiest, wordt u volledig ondergedompeld in een context die u meer zal leren over uw omgeving van het Residential Resort Cumbre del Sol.

Een wat actuelere keuze is Mónica Carrillo. De presentatrice, geboren in Elche, heeft al vier romans uitgegeven. Verhalen waarmee u vanuit uw favoriete hoekje van uw huis in het Residential Resort Cumbre del Sol naar andere werelden kunt afreizen.

Tenslotte willen wij ook een auteur van kinder- en jeugdliteratuur aanbevelen. Elia Barceló is afkomstig uit Elda en heeft talrijke onderscheidingen ontvangen die haar tot een van de besten in haar vakgebied maken. Lezen is immers ook heerlijk voor de jongste leden van het gezin! Deze gewoonte van jongs af aan aanleren zal tevens positief zijn voor hun ontwikkeling.

Hebt u al een lijst met boeken samengesteld? Alleen met deze drie schrijvers beschikt u al over voldoende leesvoer voor een hele tijd. Spendeer uw tijd aan lezen en geniet zo van het leven!